ONDERHOUDEN VAN HORIZONTALE JALOEZIEňN

De houten lamellen bestaan al een hele tijd maar zijn sinds een aantal jaren helemaal hot & trendy. De matte uitstraling die bamboe lamellen hebben, geeft net dat tikkeltje meer. Houten lamellen zijn vaak vernist of gelakt en vallen daardoor iets meer op.  PVC is een ‘stabieler’ alternatief voor hout, maar wordt weinig gekozen.

Aluminium is vaak interessant omwille van de compactheid, het lichte gewicht en het feit dat ze goed tegen vocht kunnen.  Daarbovenop is het strakke design ideaal voor toepassing in moderne interieurs. Maar hoe onderhoud je best je lamellen? Want het enige minpuntje aan dit systeem is dat het stof er sneller op blijft liggen…


BAMBOE LAMELLEN
De beste manier om uw bamboe lamellen schoon te maken is een droge reiniging. U kan de lamellen dus het best onderhouden met een plumeau. Een droge stofdoek is niet aan te raden omdat dit kan blijven haperen aan het hout.  Bamboe lamellen zijn niet geschikt voor een vochtige reiniging, water of schoonmaakproducten zijn hier uit den boze.

HOUTEN LAMELLEN
Houten lamellen maakt u het beste schoon met een plumeau. Hardnekkig vuil kan u wel verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik ook hier geen agressieve schoonmiddelen, die kunnen namelijk de vernislaag aantasten

ALUMINIUM LAMELLEN
Aluminium lamellen onderhoudt u het best door deze af te stoffen met een plumeau. U kan deze ook af en toe reinigen met een licht vochtige doek (opmerking: dit geldt niet voor de referenties met een gecoate afwerking bijvoorbeeld mat wit)

PVC LAMELLEN
PVC lamellen kan u afstoffen met een plumeau. In geval van hardnekkig vuil, kan u een licht vochtige doek gebruiken om dit te verwijderen. Net zoals bij al onze systemen is het gebruik van agressieve schoonmiddelen af te raden.

 

GOOD TO KNOW

Een goed alternatief voor de plumeau is een Swiffer Duster.
Deze bestaat ook met uitschuifbaar verlengstuk waardoor je de achterkant makkelijker kan bewerken. Zeer efficiënt omdat het stof hier in blijft zitten en bij een plumeau soms minder. 
In gesloten stand ene zijde afstoffen en dan volledig naar andere kant draaien en de achterkant afstoffen.

PVC lamellen zijn niet geschikt voor veranda’s of plaatsing in de buurt van een warmtebron. De warmte kan invloed hebben op de lamellen en ernstige vervorming veroorzaken. 

Houten lamellen worden best ook niet net boven een warmtebron geplaatst, ook hier kan de warmte uw lamellen aantasten.Houten lamellen zijn niet geschikt om dagelijks opgetrokken te zijn, ook al zijn deze gemotoriseerd. U kan uiteraard wel gebruik maken van de oriëntatie om te spelen met de lichtinval.Natuurlijke producten zijn gevoelig aan verkleuring.

Ben je na al deze tips toch niet helemaal zeker?
Aarzel dan niet om raad te vragen aan jouw tende-team!

 

Terug naar overzicht
Contacteer ons